Delta Holding pokreće akciju za razvoj poljoprivrede i obnovu sela

Foto: Delta Holding

Dugoročni cilj projekta je da naselja dostignu nivo modernih evropskih sela i povratak dela odseljenog stanovništva

„Naše selo“ – naziv je novog projekta Delta Holdinga, kojim kompanija želi da pokrene razvoj poljoprivrede u nerazvijenim predelima i obnovu sela u Srbiji. Za početak projekta odabrana su sela Dubočane i Mala Jasikova, u okolini Zaječara i tu odluku su njihovim žiteljima saopštili predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Kako je saopšteno iz ove kompanije, Delta će pomagati meštanima dva odabrana sela da značajno unaprede nivo poljoprivredne proizvodnje, kao i društvenog i kulturnog života u svom mestu i dovedu ih na nivo kakav imaju sela u razvijenim delovima Evrope. Stručnjaci Delta Agrara savetovaće poljoprivrednike u zaštiti i gajenju voća, izboru sorti voća i rasa životinja i njihovom pravilnom uzgoju, kao i svim drugim poslovima od kojih zavisi uspeh poljoprivredne proizvodnje. Kako bi projekat učinila održivim, Delta će garantovati otkup proizvedene robe, jer je plasman do sada predstavljao jedan od najvećih problema za proizvođače u ovom kraju.

Foto: Delta Holding

Projektom je planirano i poboljšanje kulturnog i društvenog života u ovim selima i to donacijom sredstava za obnovu ustanova koje su važne za život celog sela, kao što su škola, dom kulture, dom zdravlja, i organizacijom kulturnih i zabavnih događaja. Cilj je da se u što kraćem roku život u selima Dubočane i Mala Jasikova učini kvalitetnijim, za sadašnje meštane, i za one koji su ova sela napustili u potrazi za boljom budućnošću. Dugoročni cilj projekta je da ova naselja dostignu nivo modernih evropskih sela i povratak dela odseljenog stanovništva, posebno mladih pojedinica i porodica.

Projekat „Naše selo“ pokrenut je uz punu podršku lokalne zajednice. Grad Zaječar ne samo da ohrabruje ulazak meštana u ovu akciju, već nagoveštava i svoje uključivanje i mogućnost širenja akcije na druga sela u ovom delu istočne Srbije, navedeno je u saopštenju.

Komentari