Generacijska obnova vojvođanskog sela

Foto: PSP

U narednoj godini Pokrajina je, za pomoć mladim poljoprivrednicima u investicije u proizvodnju, opredelila 250 miliona dinara

Na osmom po redu poljoprivrednom forumu „Hrana za Evropu“ u Vrdniku, koji je okupio veliki broj stručnjaka i naučnih radnika, na nekoliko panela raspravljalo se o investicijama u poljoprivredi, sortnoj baštini Srbije, bezbednosti hrane, energetici u agraru… Posebnu pažnju učesnika privuklo je izlaganje pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Vuka Radojevića o ulaganju Pokrajine u mlade poljoprivrednike.

-Prioritetan zadatak u ovoj i narednoj godini, kao i svim onim koje dolaze, jeste generacijska obnova vojvođanskog sela. Ulaganje u mlade na selu je garancija opstanka ruralnih sredina koja se, kao što smo svi svedoci, ubrzano prazne i zamiru, rekao je Radojević.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu podsetio je da je u poslednje dve godine u Vojvodini, uz pomoć Pokrajinske Vlade i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, formirano oko 250 gazdinstava čiji su nosioci mladi poljoprivrednici do 40 godina starosti.

-U budžetu za narednu 2019. godinu Pokrajina je, za pomoć mladim poljoprivrednicima u investiranju na svojim imanjima, opredelila 250 miliona dinara, podvukao je Radojević, dodajući da su istovremeno predviđena i zajednička ulaganja sa lokalnim samoupravama u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, sa ciljem podizanja kvaliteta života svih stanovnika sela.