Kako da prepoznate falsifikovano pakovanje semena suncokreta Syngenta

Syngenta apeluje na kupce da dobro obrate pažnju na specifičnosti i razlike u detaljima između originalnog i lažnog pakovanja i sertifikata na pakovanju

Prethodnih dana Syngenta je otkrila da se na našem tržištu ponovo nalazi određena količina lažnog semena hibrida NK Neoma, koja se prodaje na ilegalan način, saopštila je ova kompanija i upozorila da će osobe i/ili preduzeća koja budu umešana u trgovinu ovim lažnim semenom snositi odgovarajuću zakonsku odgovornost.

Syngenta apeluje na kupce da dobro obrate pažnju na specifičnosti i razlike u detaljima između originalnog i lažnog pakovanja i sertifikata na pakovanju.

Na svakoj vreći suncokreta obavezno mora biti prisutna deklaracija na srpskom jeziku, kao i okrugli znak (stiker) „Syngenta“ na dnu vreće.

Takođe, svako seme koje se prodaje legalnim putem mora da prati odgovarajući račun, navela je ova kompanija i dodala da je jedino sigurna kupovina kroz legalne distributivne tokove preko ovlašćenih distributera i njihovih partnera.

Syngenta ni na koji način ne može snositi odgovornost za kvalitet i performanse semena iz ovih lažnih pakovanja, zaključuje se u saopštenju.