Nedimović s izraelskim kompanijama dogovorio ulaganja od 30 miliona evra

Foto: MPŠV

Ovakve investicije izuzetno su značajne pre svega za poljoprivredne proizvođače u Srbiji

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović postigao je danas dogovor sa četiri izraelske kompanije iz sektora klanične industrije, prerade jagodastog voća i uzgajanja cveća da investiraju 30 miliona evra u Srbiju.

Nedimović se tokom posete Izraelu sastao sa predstavnicima kompanija „Well Done“, „Terra Nova“ , „Aviv Harmonie“ i drugim.

Ovakve investicije izuzetno su značajne pre svega za poljoprivredne proizvođače u Srbiji jer je to prilika za otvaranje novih tržišta i na taj način se obezbeđuje siguran i predvidljiv plasman, bolja cena za njihove proizvode, kao i veća konkurentnost, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Usaglašeni sporazumi za bolju razmenu poljoprivrednih proizvoda između Srbije i Izraela

Ministar Nedimović sastao se danas u Izraelu i sa izraelskim ministrom poljoprivrede Urijem Arijelom i tom prilikom su usaglašeni sporazumi iz oblasti poljoprivrede kako bi se poboljšala razmena agrarnih proizvoda između dveju zemalja.

Na sastanku je dogovorena izrada sporazuma o slobodnoj trgovini poljoprivrednih proizvoda između Srbije i Izraela.

Kako je saopšteno, ministar Arijel je lično dao nalog da se pripremi lista proizvoda koji će se naći u režimu slobodne trgovine.