PKB Korporacija prodaje 55 hektara zemljišta

Foto: Google maps

Početna cena je 2,13 miliona evra

PKB Korporacija iz Padinske Skele oglasila je prodaju 55 hektara i 87 ari zemljišta na katastarskoj opštini Komareva humka, po početnoj minimalnoj ceni od 2,13 miliona evra, odnosno 3,8 evra po kvadratu.

Ponude za kupovinu zemljišta podnose se do 12. aprila, a javno otvaranje je 19. aprila.

Na toj parceli, kako je navedeno u oglasu, nalazi se 39 objekata koji nisu u vlasništvu i državini PKB Korporacije i za koje nije utvrđen vlasnik.

Kako saznaje agencija Beta, reč je o zemljištu na kome se nalazi sportski centar „Kovilovo“ koje je taj poljoprivredni kombinat svojevremeno ustupio Streljačkom savezu Srbije za leteće mete.

PKB Korporacija je firma koja je ostala u državnom vlasništvu posle privatizacije PKB-a i četiri zavisna društava koje je kupila Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vršilac dužnosti direktora PKB Korporacije Momčilo Joković rekao je da je doneta odluka da se taj sportski centar proda u okviru razgraničenja sa imovinom koju je od PKB Korporacije kupila Al Dahra.

„Doneta je odluka o prodaji zemljišta u katastarskoj opštini Komareva humka u okviru razgraničenja imovine sa Al Dahrom“, rekao je Joković i dodao da taj sportski centar u poslednje vreme nije izdavan u zakup.

Na pitanje čiji su objekti, Joković je rekao da ne zna.

Al Dahri, kako su tvrdili u Ministarstvu privrede, nije prodata celokupna imovina PKB Korporacije, već su ostale neke izdvojene parcele, a kako je najavljivano, ukupno oko deset hiljada hektara.

Al Dahri je prodato 16.785 hektara za 105 miliona evra.