Danas sednica IPARD Odbora za praćenje

Jedanaesta sednica Odbora za praćenje sprovođenja IPARD II programa (IPARD II Odbor za praćenje), održaće se u sredu, 28. juna 2023. godine u Poljoprivrednom klubu. Ovo će ujedno biti i poslednja sednica IPARD II Odbora za praćenje na kojoj će članovi razmatrati ostvarene rezultate u sprovođenju IPARD podsticaja. Zaključno sa 20. junom, sredstvima Evropske unije podržana je realizacija 763 investicije u iznosu od 65,1 mil. EUR ukupne javne podrške, od čega doprinos EU iznosi 48,8 mil. EUR.

Prva sednica IPARD III Odbora za praćenje biće održana nakon završetka Jedanaeste sednice IPARD II Odbora za praćenje. Glavne teme sednice odnosiće se na predstavljanje Poslovnika o radu, Plana vrednovanja za IPARD III program, Plana aktivnosti vidljivosti i komunikacije za period 2021-2027, kao i kriterijuma za bodovanje i rangiranje u okviru Mere 7 – Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja. Članovima će biti predstavljeni naredni koraci sa aspekta početka sprovođenja IPARD III programa, kao i Prva izmena Programa.

Pored članova IPARD Odbora za praćenje, predstojećim sednicama prisustvovaće i predstavnici Evropske komisije, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije i drugi.

Nakon održanih sednica, predstavnici IPARD Upravljačkog tela i IPARD agencije će zajedno sa predstavnicima Evropske komisije posetiti IPARD korisnike.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede