Objavljena bodovna lista šestog poziva IPARD (Mera 1), podneto 369 zahteva

Foto: Pixabay/AgroFin

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede objavila je bodovnu listu ukupno podnetih 369 zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u okviru Mere 1 u šestom javnom pozivu. Zahtevi su, podsetimo, podneti za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava zaključno sa 10. septembrom.

Po ovom IPARD pozivu na raspolaganju je ukupno 6,5 milijardi dinara podsticaja za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, odnosno kupovinu nove mehanizacije, izgradnju farmi, skladišta, za opremanje voćnjaka, vinograda, plastenika…

Za podsticaje za izgradnju farmi mogli su konkurisati nosioci poljoprivrednih gazdinstava, preduzetnici, privredna društva i zemljoradničke zadruge upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Poziv je, podsetimo, obuhvatao širok spektar investicija za koje se iz IPARD fonda može dobiti podrška do 65 ili do 70 odsto za ulaganja u planinskim područjima. Najveći iznos podrške je 700.000 evra, za sektore voća, povrća, ostalih useva, grožđa, do milion evra za sektore mesa i mleka.

Podnosioci zahteva mogu uložiti prigovor u narednih 15 dana, a potom će biti objavljena konačna rang lista

B.K.