Objavljena konačna rang lista odobrenih projekta šestog poziva IPARD-a

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, objavila je konačnu rang listu odobrenih projekta za IPARD podsticaje u šestom javnom pozivu. Podsetimo ovim pozivom, raspisanim u junu, u okviru Mere 1, obuhvaćene su investicije u izgradnju objekata, nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije, uključujući podizanje zasada voća i grožđa.

Ukupno opredeljena sredstva, po ovom pozivu, iznose 6.460.900.000 dinara, a visina podsticaja je od 60 odsto do 70 odsto prihvatljivih troškova investicije. Sve u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik i da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području.

Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća, ostalih useva, grožđa i jaja mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 evra.

U Upravi za agrarna plaćanja kažu da će prihvaćeni projekti biti odobravani i isplaćivani u skladu sa konačnom rang listom i raspoloživim finansijskim sredstvima, nakon administrativne i terenske kontrole ipunjenosti uslova.

B. K.