IPARD PLAN JAVNIH POZIVA ZA 2021. GODINU

Foto: AgroFin

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede je objavila predlog Plana javnih poziva za IPARD program za 2021. godinu. Rokovi objave Javnih poziva IPARD programa su infomrativnog karaktera, te su podložni promenama.

U najavi je javni poziv iz Mere 1 – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava. Ovaj poziv se odnosi na izgradnju i opremanje objekata uključujući nabavku opreme I druge mehanizacije izuzev traktora. Za to je predviđeno 6,6 milijardi dinara. Ovaj javni poziv bi trebalo da krene početkom aprila.

Javni poziv iz Mere 3 – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava koje se odnose na preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda I proizvoda ribarstva predviđeno je da krene u maju. Obezbeđena je podrška od 2,3 milijarde dinara.

Za Meru 7 – Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava iz koje će, prema planu, 1. juna biti raspisan javni poziv, predviđena je 1,7 milijarda dinara. Tu je reč o podsticajima za ulaganje u izgradnju i opremanje objekata za ruralni turizam.

Javni poziv iz Mere 9 – Tehnička pomoć odnosi se na celu ovu godinu.

Izvor: Uprava za agrarna plaćanja