Besplatan seminar o IPARD-u u Novom Sadu

Eksperti agencije Smart IPARD koja je u dosadašnjim konkusima ugovorila investicije od blizu 6.000.000 evra organizuju obuku u Novom Sadu, u subotu 15.12.2018. u 10h

Agencija Smart IPARD organizuje u subotu 15. decembra u Novom Sadu besplatan seminar o IPARD programu. Smart IPARD je u okviru prethodna tri javna poziva iz ovog programa ugovorio investicije vredne oko 6 miliona evra, a trenutno priprema projekte i za četvrti, još uvek otvoren konkurs koji se odnosi na ulaganja u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Seminar je namenjen svim zainteresovanim za učešće u IPARD programu, to jest konkurisanje za bespovratan novac iz ovog fonda. Koncipiran je tako da upozna polaznike o procedurama za konkurisanje i mogućnostima unapređenja poslovanja gazdinstava i firmi koje se bave agrobiznisom, kao i o mogućnostima razvoja ruralnih sredina uz pomoć ovog instrumenta pretpristupne pomoći EU.

Eksperti Smart IPARD-a su prošle godine, pre otvaranja prvog konkursa iz IPARD programa u Srbiji, održali više od 20 obuka kojima je prisustvovalo oko 300 poljoprivrednika, predstavnika agrarnih firmi, banaka i fondova, lokalnih samouprava i konsultantskih kuća iz cele zemlje.

Na seminaru koji će biti održan u subotu predavači će predočiti iskustvo agencije Smart IPARD i učesnika na tri konkursa koji su završeni i četvrtom koji je otvoren do 9. januara 2019.

Predavači na seminaru su Slađana Gluščević, Dejan Serdar i Slobodan Teofanov.

Slađana Gluščević direktorka je agencije Smart IPARD.

Dejan Serdar utemeljitelj je i prvi direktor Uprave za agrarna plaćanja, platne agencije za IPARD fond Republike Srbije. Član je brojnih državnih delegacija u EU u procesu usklađivanja administrativnih standarda u sektoru poljoprivrede.

Slobodan Teofanov je prvi pregovarač za IPARD I kao rukovodilac Upravljačkog tela za ruralni razvoj.

Mesto i vreme održavanja:

Novi Sad, Bulevar patrijarha Pavla 1a, lokal br. 12 (ulaz iz ulice Ćirila i Metodija), u prostorijama agencije Smart IPARD. Seminar se održava 15.12.2018, počinje u 10h i traje do 14h.

Prijave:

Zainteresovani mogu da se prijave na telefone 063 500525 ili 063 685883 ili na e-mail: kontakt@smartipard.rs. Broj mesta je ograničen na 40. Seminar je besplatan.