Vojvođanska banka i Zadružni savez Vojvodine potpisali Protokol o saradnji

Foto: Vojvođanska banka / Zadružni savez Vojvodine

„Zadrugama i poljoprivrednicima potrebni su krediti za nove investicije“

Vojvođanska banka i Zadružni savez Vojvodine svečano su potpisali Protokol o saradnji u prostorijama Saveza.

Protokol su ispred Vojvođanske banke potpisali Marko Rakić, član Izvršnog odbora i direktor Sektora za poslove sa privredom i Dejan Mirč, šef Odeljenja za agro biznis, dok je ispred Saveza potpisnik predsednik Radislav Jovanov, navodi se u saopštenju banke.

Vojvođanska banka, članica OTP Grupe, trenutno je šesta po veličini na tržištu Srbije, sa skoro šest procenata tržišnog učešća, više od milion klijenata i trećoj po veličini mrežom filijala. U maju mesecu Vojvođanska banka i OTP banka Srbija zvanično su završile jednu od najkompleksnijih integracija na domaćem finansijskom tržištu i u našoj zemlji nastavile uspešno da posluju pod nazivom Vojvođanska banka.

“Segment poljoprivrede, kao jedan od nosioca razvoja celokupne privrede Srbije, nama je izuzetno značajan i srećan sam što danas u ime Vojvođanske banke, članice OTP Grupe, potpisujem ovaj važan Protokol o saradnji sa Zadružnim savezom Vojvodine”, rekao je Marko Rakić i dodao: “Kroz realizaciju Protokola imamo važan zadatak da prezentujemo mogućnosti i potencijale za rast i unapređenje i modernizaciju poslovanja poljoprivrednih gazdinstava uz podršku Vojvođanske banke.”

Radislav Jovanov izjavio je da Savez Protokol potpisuje sa namerom da kroz poslovnu saradnju pruži što bolju poslovnu podršku svojim članicama – zemljoradničkim zadrugama, kao i njihovim zadrugarima – poljoprivrednicima. „Zemljoradničke zadruge su se ranije borile za opstanak, a danas se bave svojim razvojem, što zahteva povećanje investicija u zadrugarstvu. Zadrugama i poljoprivrednicima potrebni su krediti za nove investicije, za šta je neophodno imati što pouzdanije poslovne partnere u bankarskom sektoru, a očekujemo da će našim članicama upravo Vojvođanska banka sa svojom ponudom odgovoriti na sve veće investicione zahteve u poljoprivredi”, rekao je Jovanov.

Kao banka koja je tradicionalno u svojoj istoriji orijentisana ka Vojvodini, Vojvođanska banka ima u ponudi ka poljoprivrednim kompanijama u Srbiji nove, skrojene po meri, poljoprivredne proizvode, navodi se u saopštenju te banke i dodaje da je predstavljena i specijalno kreirana ponuda Vojvođanske banke za poljoprivredna gazdinstva, sa vrlo brzim periodom odobravanja uz povoljne kamatne stope, koja u svemu prati specifičnosti poljoprivredne proizvodnje.