„Dunav osiguranje“ – zdravstveno osiguranje je važno za preventivu

Drugi panel- Lepota dolazi iznutra i stvar je opšteg zdravlja (Foto: Nemanja Pančić)

Konferencija o zdravlju žena Srbije pod sloganom „Negovana žena, zdrava žena“ održana je 17. oktobra u Beogradu, u organizaciji časopisa Lepa & Srećna i pod tradicionalnim pokroviteljstvom Kompanije „Dunav osiguranje“. Osiguranje je jedno od najboljih rešenja za preventivno delovanje kada je zdravlje žena u pitanju, ocena  je učesnica konferencije.

„Lepota dolazi iznutra i stvar je opšteg zdravlja“  naziv je drugog od tri panela na kome je učešće  uzela Nataša Novčić, direktorka Glavne filijale „Dunav osiguranja“ u Novom Sadu, koja je u svom uvodnom izlaganju istakla da je  Kompanija „Dunav“  tu da sve podseti da se o zdravlju brine na vreme, ali i da pomogne ukoliko ono, ipak, u određenom trenutku bude narušeno.

Nataša Novčić, direktorka Filijale Dunav osiguranje u Novom Sadu (Foto: Nemanja Pančić)

Svi mi odlazimo kod lekara onda kada imamo neki problem, vrlo retko pre toga, tako da je osiguranje jedno od najboljih rešenja za preventivno delovanje. Polisa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja (DZO) Kompanije „Dunav“, pored brojnih usluga bolničkog i vanbolničkog lečenja, uključuje i preventivnu zaštitu odnosno sistematski pregled.

„Saznanje da imamo polisu DZO, bez obzira na to da li smo je sami zaključili ili je za nas to učinio poslodavac, daje mogućnost da zakažemo i obavimo sistematski pregled koji u nekom standardnom obliku uključuje i laboratorijske analize i pregled interniste, i ultrazvuk dojke, ginekološki pregled i Papanikolau test, oftalmološki pregled, spirometriju i drugo. U okviru ovog osiguranja moguće je uključiti i zdravstvenu zaštitu trudnica koja njima omogućava znatno viši stepen i kvalitet praćenja zdravstvenog stanja do dolaska bebe na svet, pa na taj način doprinosimo ne samo ličnoj lepoti već i lepoti života i rađanja uopšte“,  rekla je u uvodnom obraćanju direktorka Novčić.

Nije jednostavno suočiti se sa teškim dijagnozama, a uz zdravstveni problem idu i drugi problemi kao što je pitanje finansijske sigurnosti.

„Polisa „Dunav osiguranja“ za slučaj obolevanja od raka  omogućava da računate na jednokratnu naplatu iznosa koji se kreće u zavisnosti od ugovorene sume od 500.000 do pet miliona dinara, što može biti i te kako značajno i za osiguranika i za članove njegove porodice. Ova polisa podrazumeva i mogućnost dobijanja drugog, dodatnog lekarskog mišljenja lekara iz vodećih svetskih medicinskih centara“, objasnila je direktorka Nataša Novčić.

Svi pregledi o kojima je bilo reči mogu se obaviti  u okviru mreže zdravstvenih ustanova sa kojima „Dunav osiguranje“ ima ugovor, u državnom ali i  u privatnom sektoru, što pruža dodatni komfor i olakšava odluku o poseti lekaru.

Državna sekretarka Ministarstva zdravlja Vesna Turkulov  je na konferenciji skrenula pažnju da su žene stub i oslonac našeg društva i da je zdravlje žena osnov za sve ostalo.

„Zdrava žena je lepa i srećna žena, ako nema zdravlja, ni drugi faktori ne mogu biti u punoj meri ispunjeni. Ministarstvo zdravlja radi na unapređenju zdravlja žena pre svega kroz prevenciju. Najveći zdravstveni problem predstavljaju maligne bolesti. Kod žena su to karcinomi dojke i grlića materice, te su redovne kontrole jako važne“, rekla je Turkulov.

Lepa žena-zdrava žena (Foto: Nemanja Pančić)

Zdravstveno prosvećivanje na kome radi  časopis Lepa i Srećna, uz veliku podršku Kompanije „Dunav osiguranje“,  svakako je jedan od najvažnijih poduhvata iz oblasti zdravstvene edukacije, ocenila je  je Marija Zdravković, direktorke KBC „Bežanijska kosa“, i istakla:

„Rezultat toga bi trebalo da bude da shvatimo koliko je bitno da jedan dan u godini odvojimo za sebe, da bismo uradile preventivne preglede, jer prevencijom se postiže mnogo više nego lečenjem oboljenja, makar ono bilo otkriveno i u ranoj fazi“, zaključila je Marija Zdravković.

Doc.dr Marija Zdravković, direktorka KBC „Bežanijska kosa“ JPG (Foto: Nemanja Pančić)

Diskusije i predavanja na konferenciji posvećena su pre svega zdravlju, ali i lepot. O tome je govorila  glavna i odgovorna urednica magazina Lepa&Srećna,  Žaklina Milenković.

„Mnoge naše poznate ličnosti govore da lepota dolazi iznutra – i upravo je to razlog što su učesnici ovogodišnje konferencije naši ugledni psihijatri i psihoterapeuti i vrsni stručnjaci iz drugih oblasti, koji govore o unutrašnjoj lepoti. Mislim da žene već sada prepoznaju da moramo voditi računa o zdravlju, prevenciji i naravno osiguranju“, zaključila je Žaklina Milenković.

Žaklina Milenković, glavna i odgovorna urednica Lepa & Srećna (Foto: Nemanja Pančić)

Magazin Lepa&Srećna organizuje ovu konferenciju petu godinu zaredom, uz pokroviteljstvo Kompanije „Dunav osiguranje“ i saradnju sa Ministarstvom zdravlja Vlade Republike Srbije.