Filijala “Dunav osiguranje”u Sremskoj Mitrovici za tri godine isplatila 334 miliona dinara poljoprivrednicima za štetu na usevima

U Sremskom okrugu ova kao i prošla godina, ostaće upamćena  sa velikim brojem šteta u poljoprivredi prouzorokavnih vremenskim nepogodama. Grad je pogodio mnoge atare, a prolećni mraz naneo velike štete u voćnjacima širom Srema.

Mlađen Zeković, direktor Glavne filijale “Dunav osiguranja” na sajamskom panelu “Agrosirm” „Finansiranje poljoprivredne proizvodnje” u Sremskoj Mitrovici rekao je da poslednjih godina svest sresmkih poljoprivrednika o značaju osiguranja poljoprivredne proizvodnje raste, ali istovremeno i štete na usevima i plodovima.

„Po osnovu odštetnih zahteva na ovom području samo u poslednje tri godine Glavna filijale “Dunav osiguranja”u Sremskoj Mitrovici isplatil je 334 miliona dinara. U prvih šest meseci ove godine, podneto je oko stotinu odštetnih zahteva, a njihova obrada je u toku“, rekao je Zeković.

Na panelu  su izneseni  podaci koliko koja opština u Sremu subvenciniše osiguranje polica koje zaključuju poljoprivrednici. Opština Sremska Mitrovica daje dodatnih 20 odsto, pored subvencije od 40 odsto koje obezbeđuje Ministarstvo poljoprivrede, dok Ruma odobrava subvenciju premije poljoprivrednim proizvođačima u iznosu od 40 odsto.

B. K.