„Osiguranje poljoprivrede – najsigurniji vid ulaganja u proizvodnju“

Kompanija „Dunav osiguranje“ donosi brojne popuste tokom maja, meseca osiguranja poljoprivrede

Beograd, 14. maj 2021. godine – Kompanija„Dunav osiguranje”, kao lider u osiguranju poljoprivrede na domaćem tržištu, tokom akcije „Maj – mesec poljoprivrede“ pripremila je specijalne pogodnosti za sve one koji žele da osiguraju svoju proizvodnju. Učestale vremenske nepogode, kao posledica klimatskih promena, poslednjih godina prave velike štete poljoprivrednim gazdinstvima, zbog čega osiguranje poljoprivrede predstavlja najsigurniji način da poljoprivrednici zaštite svoja dobra tokom čitave godine.

„U periodu od 1. do 31. maja, Kompanija „Dunav osiguranje“ odobrava specijalne popuste, i to 10% na osiguranje useva, plodova i životinja, kao i 15% na osiguranje useva i plodova na području AP Vojvodine ukoliko se osiguranje ugovara istovremeno kada i osiguranje od suše, kako za pravna tako i za fizička lica. Kao nacionalna osiguravajuća kuća, Kompanija ‘Dunav osiguranje’ posebnu pažnju i ove godine poklanja osiguranju poljoprivrede i značaju koji ovaj vid finansijske zaštite ima za ekonomski prosperitet naše zemlje,“ istakao je Bojan Raičević, član Izvršnog odbora Kompanije „Dunav“.

Prilagođavajući svoju ponudu zahtevima tržišta, Kompanija je uvela jedinstvenu uslugu namenjenu poljoprivrednicima na teritoriji Vojvodine – osiguranja od nedostatka vlažnosti, tj. suše. Uvođenjem te usluge, Kompanija „Dunav“ ima za cilj da stimuliše poljoprivrednike da više investiraju u proizvodnju useva, smanjujući pritom rizik od gubitka prihoda. Suša, kao jedan od najvećih poljoprivrednih rizika ostavlja nesagledive posledice na useve i plodove, te se uz ovakav vid zaštite rizici svode na minimum.

„Ne treba zaboraviti ni mere države, koja poljoprivrednicima koji osiguravaju svoju proizvodnju omogućava subvencionisanje premije i na taj način promoviše ovu vrstu osiguranja. Iz toga razloga, posebnu pažnju posvećujemo edukaciji i boljoj informisanosti naših poljoprivrednika, kako bismo doprineli stvaranju što boljih uslova za razvoj ekonomskog ambijenta naše zemlje“, istakao je Bojan Raičević.