OZELENJAVANJEM GRADA DO ČISTIJEG VAZDUHA

Društvo za reosiguranje „Dunav Re“, uz podršku Kompanije „Dunav osiguranje“ i Ministarstva za zaštitu životne sredine, sprovelo akciju sadnje stabala kao deo projekta društvene odgovornosti

Beograd, 1. april 2021. – Na inicijativu Društva za reosiguranje „Dunav Re“, predstavnici Kompanije „Dunav osiguranje“, zajedno sa predstavnicima Ministarstva za zaštitu životne sredine i Opštine Stari grad, u sklopu akcije društveno odgovornog poslovanja, zasadili su 16 stabala crvenolisne šljive na Dunavskom keju na Dorćolu, kako bi ozelenjavanjem grada doprineli unapređenju životne sredine i ulepšali ovaj deo grada.

„Kroz akciju sadnje stabala, trudimo se da poboljšamo kvalitet vazduha, i na taj način učinimo grad čistijim i zdravijim mestom za naše sugrađane. Poboljšanje kvaliteta vazduha jedan je od prioriteta u našoj zemlji, a realizacija ove akcije uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine potvrda je uspešne saradnje i partnerstva“, navela je predsednica Izvršnog odbora Kompanije „Dunav osiguranje“ Ivana Soković.

„Ovaj drvored ‘Dunav Re’ poklanja poslovnim partnerima, Beogradu i Srbiji. Simbolično ga je nazvao ‘park osiguranja’, jer stabla predstavljaju sektor osiguranja i osiguravajuće kuće koje posluju na teritoriji Republike Srbije“, istakla je predsednica Izvršnog odbora „Dunava Re“ Zorana Pejčić. Ona je dalje navela da „rudnici uglja i fabrike koje emituju velike količine ugljen-dioksida izazivaju ozbiljne klimatske promene koje mogu imati katastrofalne posledice. Faktor životne sredine sve više postaje sastavni deo strategije osiguravača i reosiguravača ne samo zbog očuvanja životne sredine i održivosti, već i zato što se ova inicijativa ugrađuje u kulturu samih kompanija.“

Predsednice kompanija „Dunav osiguranje“ Ivana Soković i „Dunava Re“ Zorana Pejčić zajedno sa državnom sekretarkom Jelenom Tanasković presecanjem vrpce zvanično su otvorile ovaj „park osiguranja“, i uz prisustvo predstavnika Opštine Stari grad i JKP „Zelenilo Beograd“, posadile prve sadnice duž biciklističke staze.

„Ovakve akcije predstavljaju najbolji primer društveno odgovornog poslovanja i pokazuju kako se zajedničkim naporima unapređuje životna sredina. Nadamo se da će to i u budućnosti biti podsticaj drugim privrednim subjektima da na sličan način doprinesu stvaranju zdravijeg i čistijeg okruženja“, navode predstavnici društva za reosiguranje „Dunav Re“.

Za više informacija možete kontaktirati savetnika za odnose sa javnošću Kompanije „Dunav osiguranje“:

Divna Popov Radosavljević, 063 456 705 Divna.Popov-Radosavljevic@dunav.com