PRIJATELJI DECE – „DUNAV OSIGURANJE – SPORTSKE IGRE MLADIH“

Kompanija „Dunav osiguranje“ kroz projekat „Prijatelj od detinjstva“ organizovala je trku za najmlađe u okviru najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi

Beograd, 21. maj 2021. –Karavan sporta i prijateljstva „Dunav osiguranje – Sportske igre mladih“ u sklopu nove sezone započeo je prva takmičenja širem zemlje. U okviru krovnog projekta društvene odgovornosti „Prijatelj od detinjstva“, Kompanija „Dunav osiguranje“ organizovala je mini trku za najmlađe, kako bi kroz igru i druženje promovisala važnost podrške mladim sportistima.

U četvrtak, 20. maja, u Velikom parku u Kragujevcu, tridesetak mališana istrčalo je mini trku „Prijatelj od detinjstva“, nakon koje su svečanim paljenjem baklje prijateljstva – „Dunav osiguranje – Sportske igre mladih“ otvorene igre i u ovom gradu. Specijalni gost i prijatelj Kompanije Dunav, Strahinja Rašović, vaterpolista KVK Radnički, zajedno sa domaćinima manifestacije bodrio je učesnike tokom trke i uručio im nagrade za prva sportska dostignuća. U ime Vaterpolo kluba Radnički, Strahinja je istakao važnost promovisanja zdravog života, razvijanja duha fer-pleja i značaja podrške mladim sportistima, kao što Kompanija “Dunav osiguranje” pruža kroz svoj projekat društvene odgovornosti. Podrška Kompanije ovom klubu potvrda je njene misije i težnje da se od najmlađih dana sportistima pruži oslonac na putu ostvarenja njihovih ambicija.

Mini trka „Dunav osiguranje – Sportske igre mladih“

Od osnivanja do danas, na „Sportskim igrama mladih“ je učestvovalo oko 2 miliona učesnika. Spajajući region kroz takmičenja dece iz Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ova manifestacija pruža priliku najmlađima da u periodu od marta do avgusta meseca, potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova: mali fudbal, ulična košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni tenis, šah, atletika i igra između dve vatre. Igre su time postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od UEFA i Međunarodnog olimpijskog komiteta, a Kompanija „Dunav osiguranje“ kao ponosni sponzor ovog takmičenja, potvrdila da ostaje i u narednom periodu oslonac i prijatelj od detinjstva, doprinoseći tako stvaranju zdravijeg okruženja za najmlađe.