Predstavljeni modeli IMT traktora sa EU standardima

Foto: AgroFin

Od 1. juna kreće linijska montaža za prvih ugovorenih sto četvorotočkaša, a do kraja godine u pogonu u Jarkovcu sklopiće se još 500

Nakon višegodišnje pauze kompanija IMT, koju je prošle godine kupio indijski TAFE za 66,8 miliona dinara, ponovo je sa svojim proizvodnim asortimanom prisutna na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Prikazano je ukupno 13 traktora, snage motora 47-80 konjskih snaga, Euro 2 i Euro 3. Za sve modele, a posebno za one koji su među poljoprivrednicima „odomaćeni“, IMT 539.2 i 549.3, vlada veliko interesovanje posetilaca.

-Izloženi modeli 539.3 i 549.3 ispunjavaju EU standarde STAGE III A o emisiji izduvnih gasova. To znači da naši potencijalni kupci mogu da konkurišu za bespovratna sredstva iz IPARD programa, kaže za AgroFin Dragan Galečić, menadžer prodaje i marketinga IMT-a, i dodaje da se cene, u zavisnosti od modela, kreću od 10.000 do 23.000 evra, sa uračunatim PDV-om.

Galečić kaže da je sklapanje premijerno izloženih traktora krenulo u pogonu u Jarkovcu polovinom aprila.

-Od 1. juna kreće linijska montaža za prvih ugovorenih sto traktora. Na osnovu dinamike uplata, broja zaposlenih i opremljenosti pogona u Jarkovcu, očekujemo da do kraja godine tržištu isporučimo još najmanje 500 modela traktora, navodi Galečić.

U IMT-u veruju da će porast obima proizvodnje pratiti i znatno veći broj zaposlenih, te bi do kraja godine trebalo da se zaposli još najmanje stotinu radnika.

-Potražnja za traktorima IMT na tržištu, u ovom momentu, prevazilazi sva naša očekivanja. Osim u Srbiji, velika zainteresovanost poljoprivrednika za kupovinu je i u Republici Srpskoj kao i na Kosovu, kaže Galečić.