Zajedno do jeftinije proizvodnje

Foto: 123RF

Ponuđeno rešenje za neke od najvećih problema koji „pritiskaju“ poljoprivrednike

Problem sa kojim se, neminovno, sukobljava svaki poljoprivrednik, ma koliko velik i „jak“ bio, pojavljuje se svakog proleća, kada je potrebno zasejati oranice. To, naravno, ne znači da ostatak godine „miruje“. U pitanju je, naravno, nabavka repromaterijala, odnosno, mineralnog đubriva, semena, goriva, obnova mehanizacije… Sve to trebalo bi izvesti sa što manje novca, kojeg, poslednjih, ne samo godina, već i decenija, u poljoprivredi gotovo konstantno nedostaje.

Rešenje za ove probleme, slažu se stručnjaci, jeste – grupisanje, odnosno, zajednička nabavka pošto se uz veće količine „u startu“ dobija i bolja cena, jeftiniji transport, a i mnoge druge pogodnosti. Upravo ova ideja, dovela je do osnivanja kompanije „Agroposrednik“ u Novom Sadu, preduzeća, koje je, kako kažu njegovi osnivači, specijalizovano za posredovanje u agrobiznisu.

– Mi zastupamo upravo male kupce, odnosno, poljoprivredne proizvođače, registrovana poljoprivredna gazdinstva, zadruge, preduzetnike, mala i srednja preduzeća iz oblasti agrara i druge učesnike u agroindustriji i kao veliki kupac u njihovo ime obavljamo trgovinske i druge poslove – jasni su u „Agroposredniku“. – Naravno, moramo da razjasnimo, kako nismo ni nakupci a ni preprodavci, već posrednici čiji je cilj da poljoprivrednicima obezbede proizvode i usluge po što povoljnijim cenama, a prodavcima što bržu prodaju i veći obrt. Dakle, mi samo posredujemo, u interesu svih učesnika u poslu. Upravo zbog toga, formirali smo internet servis nazvan „e-Kooperativa”, jer se upravo internet iskristalisao kao najbolji i najbrži način da se okupe i organizuju poljoprivrednici.

Cilj “e-Kooperative”, objašnjavaju u „Agroposredniku“ jeste da pod sloganom „Poljoprivrednici zajedno do uštede” okupi poljoprivrednike iz Srbije u online poljoprivrednu zajednicu preko koje će članovi brže i jednostavnije ostvarivati svoje poslovne interese.

– Naše poslovanje zasniva se, prvenstveno na principu grupne kupovine, na zahtev većeg broja poljoprivrednika, ali, naravno, spremni smo, i uvek ćemo izaći u susret i pojedinačnim zahtevima klijenata – kažu u ovoj neobičnoj kompaniji. – Procedura je jednostavna, jer registrovani članovi “e-Kooperative” treba samo da u formularu navode koju robu ili uslugu planiraju da kupe. Kad više potencijalnih kupaca zatraži isti proizvod ili uslugu, na scenu stupa „Agroposrednik“ i u njihovo ime pronalazi firmu koja prodaje traženu robu ili uslugu i ugovara kupoprodaju na veliko. Na taj način poljoprivrednici mogu po povoljnijoj ceni da kupuju, a firme brže da prodaju veći broj svojih proizvoda ili usluga.

Sam predmet kupovine, kažu u „Agroposredniku“, mogu da budu svi proizvodi i usluge koji su poljoprivrednicima potrebni za obavljanje njihove delatnosti, pa se, na ovaj način, može nabavljati nova poljoprivredna mehanizacija, semena, sadnice, veštačko đubrivo, zaštitna sredstva, novi plastenici i staklenici, nova oprema za navodnjavanje, protivgradna oprema, nova oprema za farme, mlekare, skladišta, sušare, stočna hrana, novi putnički automobili, teretna i dostavna vozila, kamioni, gorivo, ulja, maziva, razne vrste osiguranja, a takođe i ulaznice i kotizacije za sajmove, konferencije, seminare… Uz ovo, bićete informisani i o aktuelnim popustima, akcijama, konkursima i propisima iz oblasti agroindustrije, a da ne govorimo o tome da ćete biti bolje zaštićeni od nesavesnih prodavaca. Već od ove poljoprivredne sezone moći ćete i da prodajete određene vrste svojih proizvoda preko “Agroposrednika”…


 KAKO SE UČLANITI 

Učlanjenje u „e-Kooperativu“, biće, kako kažu u „Agroposredniku“, u promotivnom periodu besplatno za prvih 1.000 registrovanih članova, a nakon toga registracija će se naplaćivati jednokratno u iznosu od 1.250,00 RSD. Registrujte se odmah na www.e-kooperativa.rs i uštedite u svom poslovanju!


 POZIV NA SARADNJU 

Foto: 123RF

Preduzeće “Agroposrednik” poziva sve proizvođače, uvoznike, zastupnike, distributere, banke, osiguravajuća društva i druge poslovne subjekte iz agrosektora da postanu njegovi partneri u poslovanju i uvećaju prodaju uz pomoć e-Kooperative. Zainteresovane firme mogu da pošalju svoje podatke i kontakte na e-mail adresu agroposrednikdoo@gmail.com. Takođe, upućen je i poziv svim elektronskim, štampanim i online medijima koji su specijalizovani za agrar da postanu medijski partneri “Agroposrednika” i e-Kooperative.