Pokrenuta web aplikacija za pregled državnog poljoprivrednog zemljišta

Foto: Printscreen

Podaci o poljoprivrednom zemljištu prikazani su po različitim slojevima

Od danas, 15. jula, podaci o poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini javno su dostupni kroz novu web aplikaciju, saopštila je Uprava za poljoprivredno zemljište.

Uprava je razvila novu GIS aplikaciju koja omogućava pregled poljoprivrednog zemljišta. Aplikacija je zasnovana na podacima dobijenim iz godišnjih programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, koje od ove godine sve jedinice lokalnih samouprava izrađuju kroz informacioni sistem Uprave, koristeći aplikaciju za izradu godišnjeg programa.

Podaci o poljoprivrednom zemljištu prikazani su po različitim slojevima (layerima): parcele u javnim nadmetanjima, parcele na višegodišnjim ugovorima, parcele na ugovorima koji ističu tekuće godine, nerealizovana javna nadmetanja, parcele izuzete iz programa i parcele u susvojini.

Prikazani podaci se odnose na godišnji program za 2018/2019. godinu, osim za opštine Čačak, Čajetina, Ćićevac, Crna Trava, Doljevac, Jagodina, Koceljeva, Kraljevo, Kruševac, Lebane, Medveđa, Prijepolje, Rekovac, Užice, Varvarin, Vladičin Han, Žitorađa i Vršac. Za ove opštine prikazan je program za 2019/2020. godinu.

Iz tehničkih razloga nije bilo moguće prikazati podatke za Čoku, Kovačicu, kao i za gradske opštine Petrovaradin, Vranjska Banja, Niš-Medijana, Niš-Pantelej, Niš-Niška Banja i Niš-Palilula.

Aplikaciji možete pristupiti ovde.

Sve primedbe i sugestije možete poslati putem e-mail adrese: upzinfo@minpolj.gov.rs.