Konkurs “Konkurentna poljoprivreda 50:40:10”: Javni poziv za Agregatore do 2. februara 2024.godine

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je treći javni poziv u okviru projekta za Konkurentnu poljoprivredu, koji je namenjen agregatorima.

„Agregator je preduzetnik, privredno društvo ili zemljoradnička zadruga koja otkupljuje poljoprivredne proizvode od primarnih poljoprivrednih proizvođača u svrhu dorade, skladištenja, pripreme, odnosno prerade, kao i daljeg plasmana na tržište ili proizvodi i prerađuje primarne poljoprivredne proizvode radi daljeg plasmana na tržište“, objašnjeno je u pozivu  Ministarstvo poljoprivrede

Pozivom su obuhvaćeni: Sektor prerade voća i povrća, Sektor prerade mleka, Sektor prerade mesa, Sektor proizvodnje vina, Sektor prerade pčelinjih proizvoda i Sektor prerade ostalih useva.

Iznos bespovratnih sredstava koji agregatori mogu ostvariti iznosi 50 odsto , a ukupna vrednost investicije  može biti od 25.000 do 400.000 evra. Startno ulaganje iznosi 10 odsto ,40 odsto vrednosti investicije  je iz kredita, za šta je neophodno pripremiti biznis plan i priložiti pismo o namerama banke da odobri investicioni kredit.

Rok za podnošenje prijava je 2. februara 2024. godine, a zahtev se podnosi u online formi, preko linka: scap.minpolj.gov.rs.

B. K.