MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: Javni poziv za subvencije za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi 

Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisalo je javni poziv za podnošenje zahteva za  podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi za 2023. godinu.

Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu.

Zahtev se podnosi posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje.

Zahtevi se podnose  od 21. aprila do 22. maja preko platforme e-Agrar, odnosno portala e-Podsticaji za grla predata klanici ili izvezena, odnosno upućena na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija od 1. jula 2022. godine.

Iz ministarstva još jednom podsećaju sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji, te su u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odradite sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

Uputstvo za prijavu za subvenciju objavljeno je na sajtu https://eagrar.gov.rs/.

B. K.