MINISTARSTVO TURIZMA: Raspisan konkurs za kredite za poljoprivredna gazdinstva za razvoj seoskog turizma, zahtevi do 1. septembra

Foto: Pixabay

Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude, a pravo na kredit imaju privredna društva i preduzetnici registrovani za obavljanje delatnosti u  turizmu kao i poljoprivredna gazdinstva upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava.

Minimalni iznos odobrenih kredita za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro pravna lica je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva dva miliona dinara.

Kamatna stopa na odobrena sredstva iznosiće jedan odsto na godišnjem nivou, uz valutnu klauzulu, a rok otplate je do 72 meseca po isteku odložnog roka koji traje 12 meseci. Rok se računa od dana prvog povlačenja kreditnih sredstava, osim za tzv. grinfild investicije kojima se finansira izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture, za koje odložni rok traje 24 meseca i računa se od prvog povlačenja kreditnih sredstava.

Preuzeti krediti otplaćivaće se u tromesečnim anuitetima koji dospevaju 31. marta, 30. juna, 30. septembra i 31. decembra.

Zahtevi se dostavljaju Ministarstvu turizma i omladine do 1. septembra.

B. K.