Pokrajina raspisala devet konkursa za sufinaniranje investicija poljoprivrednicima

Foto: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je devet konkursa na kojima poljoprivrednici iz Vojvodine, sa registrovanim gazdinstvom u aktivnom statusu, mogu konkurisati za bespovratna sredstva za unapređenje proizvodnje i investicije.

Konkursi se odnose na dodelu sredstava za sufinansiranje investicija i opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda elemenata potrebnih za podizanje zasada voćaka, vinove loze i hmelja kao i konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Jednim od devet konkursa previđeno je sufinansiranje investicija u pčelarstvo, a za poljoprivredna gazdinstva u sektoru proizvodnje voća, grožđa, povrća, uključujući i pečurke, takođe je otvoren konkurs za sufinsiranje investicija.

Poljoprivredncicima se takođe pruža mogućnost da na jednom od raspisanih konkursa apliciraju za sufinansiranje kupovine priključne mehanizacije i mašina kao i opreme za organsku proizvodnju i nabavku opreme za proizvodnju piva vina i rakije.

Oni koji se opredele da ove godine krenu sa izgradnjom sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka takođe imaju prilike da dođu do bespovratnih sredstava koja dodeljuje Pokrajinski sekretarijt za poljoprivredu.

Zaintresovani poljoprivrednici imaju rok od mesec dana, od momenta raspisivanja konkursa (18.januar) da podnesu svu potrebnu dokumentaciju.

Detaljne informacije o svim konkursima nalaze se na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo https://psp.vojvodina.gov.rs/.

B. K.