Pokrajina subvencioniše seoski turizam do 80 odsto povraćaja, konkurs do 26. aprila

Foto: Pixabay

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs u cilju dodatnog upošljavanja seoskog stanovništva, prevenstveno žena kao i razvoj ruralnog turizma. Za javni poziv za dodelu sredstava za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima u AP Vojvodini u 2024. godini opredeljeno je ukupno 20.000.000 dinara koje će biti utrošene za: investiciono i tekuće održavanje objekta; nabavka ostale opreme za autentične ugostiteljske objekte u domaćoj radinosti ili seoskom turističkom domaćinstvu.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 2.000.000 , a minimalan po jednoj prijavi iznosi 50.000 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 80 odsto od prihvatljivih troškova investicije.

Oprema čija se nabavka subvencioniše namenjena je održavanju objekta, opremanju objekta novim mašinama i aparatima, uspostavljanju klimatizacije i grejanja i opremanje kuhinje i prostorija za smeštaj.    Konkurs je namenjen za sva lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to kao nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.  Otvoren je do 26. aprila.        

B. K.