Vladimirci: Konkurs za dodelu subvencija za bušenje bunara

Foto: Pixabay

Najveća dubina bunara za koju se daju podsticajna sredstva je 125 m

Odeljenje za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti Opštinske uprave Opštine Vladimirci objavila je Konkurs za dostavljanje prijave za dodelu podsticajnih sredstava za iskopavanje (bušenje) bunara na teritoriji opštine Vladimirci za 2020. godinu.

Podsticajna sredstva su namenjena za bušenje dubinskih vodozahvata.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava za bušenje dubinskih vodozahvata može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije opštine Vladimirci.

OPŠTI USLOVI:

1. Podsticajna sredstva koriste se za iskopavanje (bušenje) bunara u funkciji navodnjavanja u povrtarskoj, voćarskoj, ratarskoj i stočarskoj proizvodnji na području opštine Vladimirci.

2. Razmatranje prispelih prijava vršiće Komisija za poljoprivredu.

3. Najveća dubina bunara, za koju se daju podsticajna sredstva, je 125 m. Podsticajna sredstva se mogu koristiti za jedan bunar u 2020. godini.

Iznos podsticajnih sredstava je 30 € (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan isplate) po dužnom metru. Maksimalan iznos podsticajnih sredstava je 3750 € za jedan bunar. Podsticajna sredstva se dodeljuju kao bespovratna.

Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaju poljoprivredni proizvođači upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva po osnovu prava svojine poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na teritoriji opštine Vladimirci na kojem obavljaju poljoprivrednu proizvodnju.

4. Poljoprivredni proizvođači koji konkurišu, potrebno je da dostave sledeću dokumentaciju:

• Popunjenu i potpisanu Prijavu za dodelu podsticajnih sredstava
• Kopiju potvrde o registraciji poljoprivrednog gazdinstva
• Fotokopiju namenskog računa poslovne banke
• Fotokopiju lične karte

5. Prijava na konkurs za korišćenje podsticajnih sredstava podnosi se Odeljenju za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti opštine Vladimirci.

6. Konkurs ostaje otvoren od 30.07.2020. godine do 07.08.2020. godine.

7.Kontrolu korišćenja podsticajnih sredstava vrši Odeljenje za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti opštine Vladimirci.

Za detaljnije informacije pozvati na telefon 015/513-415, kontakt osoba: Zarić Dragan.

Komentari