Izmenjen Pravilnik o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava

Foto: Pixabay

Ako se utvrdi da je gazdinstvo dalo neistinite podatke, zahtev se odbacuje bez razmatranja

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva.

Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava se zasniva na principu dobrovoljnosti, odnosno nije obavezan.

Međutim, poljoprivredno gazdinstvo koje se upisuje u Registar, upisuje sve katastarske parcele zemljišta na kojima obavlja poljoprivrednu proizvodnju. Ako se utvrdi da je gazdinstvo dalo neistinite podatke, zahtev se odbacuje bez razmatranja.

Detaljnije obrazloženje o tome ko sve, pod kojim uslovima i na koji način može da registruje, odnosno obnovi status poljoprivrednog gazdinstva, pročitajte na ovom linku.


Kompletan tekst izmenjenih i osnovnog Pravilnika, kao i zahteve za upis i Šifarnik možete da preuzmete u prilogu:

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је PDF.jpg

Pravilnik o izmenama Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva (maj 2017)

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је PDF.jpg

Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva (februar 2016)

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је PDF.jpg

Pravilnik o izmenama Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva (decembar 2015)

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је PDF.jpg

Pravilnik o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva (februar 2013)