Ministarstvo za brigu o selu: Konkurs za „Miholjske susreti sela“ do 13. juna

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“ za 2023. godinu koji je u toku Iz Ministarstva  podsećaju da rok za podnošenje prijava do 13. juna. 

Mesto održavanja manifestacije može biti u svim naseljenim mestima – selima na teritoriji Republike Srbije, izvan gradskih, opštinskih sedišta i prigradskih naselja, a koje odredi podnosilac prijave prilikom konkurisanja. Manifestacija treba da bude osmišljena i realizovana kao zasebna  i da nosi naziv „Miholjski susreti sela“.

Podnosilac prijave na javni konkurs  su jedinica lokalne samouprave koje mogu konkurisati samo jednom prijavom. Bespovratna sredstva se dodeljuju za manifestacije koje će se održavati od 10. jula do 1. decembra. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava predviđen za finansiranje iznosi 500.000 dinara. Dodeljena  sredstva će biti preneta jedinici lokalne samouprave na podračun za tekuće namenske transfere u užem smislu, od Republike ka nižem nivou vlasti.

B. K.