„AGRITECHNICA“: Ugovoren izvoz srpske poljomehanizacije za milion evra

Foto: RAS

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizovale su nastup domaćih kompanija na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije

Na nedavno održanom Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije „AGRITECHNICA 2019“ u Hanoveru, kompanije iz Srbije imale su veoma zapažen nastup – održano je skoro 500 sastanaka sa potencijalnim partnerima, dogovoreni su izvozni poslovi vredni oko milion evra, a već prvih dana sajma tri izlagača su prodala četiri mašine. Najviše zainteresovanih partnera je iz Rusije, Nemačke, Italije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i iz afričkih zemalja.

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizovale su nastup domaćih kompanija na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije „AGRITECHNICA 2019“ koji je održan u Hanoveru od 10. do 16. novembra sa ciljem podrške i promocije domaćih izvoznika u ovoj branši i jačanja internacionalizacije srpske privrede.

Na nacionalnom štandu Srbije predstavile su se kompanije: AGRIA, Subotica, AGRO KULA, Vršac, AGROMERKUR, Ada, BERKO, Mol, DAL DEGAN, Aleksandrovac, METALPROFIL, Ada, PERFOM, Požega, PETOLETKA, Trstenik i PLA-MET, Zrenjanin.

Inovativna tehnologija, kvalitet i konstantna edukacija proizvođača jesu prednosti po kojima se izdvajaju srpski proizvođači u ovoj oblasti.

„AGRITECHNICA“ je najveći međunarodni sajam u oblasti poljoprivredne mehanizacije, traktora i delova. Takođe predstavlja jedan od najznačajnijih sajmova za proizvođače poljoprivredne mehanizacije u svetu, a održava se svake druge godine u Hanoveru.

Ove godine na sajmu je izlagalo više od 2.900 kompanija iz 52 zemlje.