Agro Belgrade 2020 od 30. januara do 1. februara

Foto: Agro Belgrade 2020

Na međunarodnom sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva očekuje se preko 50.000 posetilaca

Prvi beogradski Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 2020 održaće se od 30. januara do 1. februara (četvrtak, petak i subota) na Beogradskom sajmu.

Agro Belgrade 2020 će kao vodeći sajamsko-konferencijski događaj za region Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope okupiti najvažnije kompanije iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, kao i većinu poljoprivrednih zadruga iz Srbije.

Sajamski deo je rezervisan za više od 500 izlagača, uključujući najveće svetske kompanije, dok će se prateći konferencijski programi i okrugli stolovi baviti aktuelnim izazovima kao što su primena savremenih tehnoloških rešenja u poljoprivredi, organska proizvodnja, EU politike u poljoprivredi i uticaji klimatskih promena na proizvodnju hrane.

Na 20.000 m2 sajamskog prostora pored domaćih, predstaviće se i oko 40 stranih izlagača iz Italije, Indije, Ukrajine, Engleske, Turske, Holandije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Grčke i Nemačke.

Očekuje se preko 50.000 posetilaca, a biće organizovane posete poljoprivrednika iz velikog broja gradova i opština, kao i udruženja poljoprivrednika iz zemlje i regiona. Takođe, studentima poljoprivrede je preko studentskih organizacija IAAS i MMPS distribuirano 3000 ulaznica.

Kapije Sajma biće otvorene od 10 do 17 časova, a ulaznica će koštati 250 dinara.

Partneri sajma Agro Belgrade su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, USAID-ov projekat za konkurentnu privredu, Grad Beograd – Sekretarijat za privredu, Beogradski sajam i udruženje novinara za poljoprivredu Agropress.

Manifestaciju će svečano otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

I Uprava za agrarna plaćanja učestvovaće na prvom specijalizovanom sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, a jedan od učesnika panela Finansiranje agrobiznisa – Aktuelni i novi programi finansiranja, koji će se održati u Hali 1a Beogradskog sajma u petak 31. januara u 10 časova, biće direktorka Uprave Biljana Petrović.

Kompletan program sajamske manifestacije Agro Belgrade možete preuzeti ovde.