„Agropapuk“ i „Đurđević“ novi vlasnici „Srem Šida“

Foto: Opština Šid

Planiraju obradu 400 grla goveda dnevno i izvoz u Tursku

U sali Skupštine opštine Šid svečano je potpisan Ugovor o kupoprodaji IM „Srem Šid“ u stečaju. Novi vlasnik industrije mesa, koja je u stečaju od 2001. godine, je konzorcijum „Agropapuk“ i „Đurđević“.

Novi vlasnici planiraju obradu 400 grla goveda dnevno i izvoz u Tursku. Investicija je vredna 3,5 miliona evra, a planirano je zapošljavanje više od sto radnika. Kupoprodajni ugovor potpisali su stečajna upravnica Danijela Puhalović i kupci Bratislav Bogatić i Milenko Đurđević, a potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednik opštine Šid Predrag Vuković i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Ministar je, govoreći o značaju prodaje te industrije mesa za sve građane Šida, naveo da dve kompanije već decenijama dominiraju našim prostorima i kompenzuju sve probleme sa mesnom industrijom. Nedimović je naglasio da je sporazum sa Turskom pokazao da je tržište to koje sve opredeljuje, jer da nema bescarinskog izvoza domaćeg mesa, Turci se verovatno ne bi opredelili za „Srem Šid“. Takođe, ministar je ukazao na to i da ta industrija ima veće rashladne kapacitete od svih klanica na ovim prostorima.

Vlasnik mesne klanice „Đurđević“ Milenko Đurđević rekao je da će zajedno sa kompanijom „Agropapuk“ investirati 3,5 miliona evra u Šidu, ali da su važne i investicije u farme u okolini.

Da je danas veliki dan za Šid poručio je i vlasnik „Agropapuka“ Bratislav Bogatić, naglasivši da će klanica sada dobiti novi sjaj, veliki broj ljudi dobiti posao, a da će se stočarstvo podići na viši nivo.