BAČKA TOPOLA: Poljoprivrednoj stručnoj službi odobren projekat o uticaju pandemije Kovid 19 na ruralni turizam

Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede u okviru mera podsticajne podrške razvoju poljoprivrede i ruralnih područija podržalo je Poljoprivrednu stručnu službu „Bačka Topola“ kao nosioca projekta sprovođenja naučnog istraživanja na temu: „Uticaj pandemije izazvane KOVID 19 virusom na povećanje prihoda u ruralnom turizmu“. Istraživanje ima za cilj da se kroz analitičke metode i statističku obradu podataka dođe do informacija kako je pandemija uticala na poslovanje domaćinstava koja se bave ruralnim turizmom i koji su efekti postignuti u tom periodu u pogledu prihodovanja poslenika u delatnosti ruralnog turizma.

Ruralna područja su još uvek neiskorišćeni potencijal Srbije sa izuzetnim mogućnostima za značajniji rast i razvoj rekao je direktor Poljoprivredne stručne službe Bačka Topola Dragan Tankosić i ukazao na to da će se na osnovu analiza koje se budu radile kroz projektne aktivnosti definisati budući pravci razvoja turističkih destinacija u ruralnim sredinama.

Projekat će se realizovati u saradnji sa HORTEKA sektorom, turističkim organizacijama, domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom i poslenicima koji rade u turističkoj delatnosti u Srbiji.

B. K.