Besplatno učešće organskih proizvođača na 90. Međunnarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Foto: Pexels

Od 2011. godine Ministarstvo, poljoprivrede i  Nacionalno udruženje “Serbia Organika” organizuju Izložbu organskih proizvoda na kojoj  proizvođači  iz cele Srbije imaju priliku da, zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva poljoprivrede, besplatno nastupe i promovišu svoje proizvode. Tako će biti I ove godine   na 90. Mađunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu  od 20. do 26. maja 2023. godine  na kome će se predstaviti mnogi organski proizvođači sa svojim proizvodima.

Izložba je podržana takođe i od strane  Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove – SECO)  kroz realizaciju projekta“Kroz trgovinu organskim proizvodima do razvoja u istočnoj Evropi” (OT4D).

Ove godine proizvođači  će izneti raznovrsne organske proizvoda, kao što su:  povrće, voće, pečurke, meso, sokovi,  džemovi voćni namazi, sušeno voće, veganski namazi, testenine, vino, kao i tradicionalni proizvodi kao što su ajvar, pinđur i drugo.

Zainteresovani za uključenje u organsku proizvodnju moći će tokom trajanja sajma da dobiju sve informacije o koracima i neophodnim procedurama na info pultu u okviru zajedničkog štanda Ministarstva poljoprivrede i Serbia Organike.

Prijave sa važećim sertifikatima poslati do 21. aprila na:
office@serbiaorganica.org

       B.K.