Centrokoka novi distributer kompanije Roxell za Srbiju

Foto: Roxell

Firma je osnovana pre 17 godina i sada je istaknuto ime u živinarskom sektoru

Porodično preduzeće Centrokoka-MBD iz Požarevca će na tržištu Srbije distribuirati Roxell sisteme za piliće, koke, roditeljske farme, ćurke i svinje, objavila je ova poznata evropska kompanija.

Sektor svinja oduvek igra važnu ulogu u Srbiji pošto je svinjetina najpopularniji mesni proizvod u ovoj zemlji, međutim, živinski sektor je sada u porastu, navode u Roxellu i dodaju da je Srbija u prednosti jer ima pristup sirovinama potrebnim za proizvodnju hrane za životinje: kukuruzu, soji, pšenici, suncokretu itd, stoga je manje zavisna od dostupnosti i cena sirovina na svetskom tržištu.

Donedavno je kompanija Roxell imala dugogodišnjeg distributera u ovom regionu, koji se sada, međutim, povukao. Ali tu je novi naslednik: Centrokoka. Ova firma je osnovana pre 17 godina i sada je istaknuto ime u živinarskom sektoru. Centrokoka je malo porodično preduzeće sa preduzetnim, mladim čovekom na čelu, Bojanom Jovanovićem. Oni će u Srbiji distribuirati sisteme za ishranu, pojenje, gnezda i grejanje. Pored toga, obavljaće i instalaciju opreme i nuditi postprodajne usluge.

O kompaniji Roxell

Kompanija Roxell, sa sedištem u Maldegemu u Belgiji, lider je na svetskom tržištu na polju automatizovanih sistema za ishranu, pojenje, grejanje i ventilaciju u okviru poslovanja sa živinom i svinjama. Njen uspeh i reputacija zasnovani su na raznovrsnim proizvodnim inovacijama, pouzdanoj investicionoj politici kao i na talentu i posvećenosti 300 zaposlenih i više od 165 distributera širom sveta.

Roxell BVBA je podružnica korporacije CTB Inc. CTB je globalni lider u okviru razvoja, proizvodnje i distribucije sistema i rešenja za sektore živine, svinja, jaja i žita.