Danas počinje 90. Međunaordnipoljoprivredni sajam u Novom Sadu

Danas se u Novom Sadu otvara jubilarni 90. Međunarodni poljoprivredni sajam, koji će trajati do 26. maja i na kome će svoje proizvode  izlagati 1.100 izlagača iz 26 država.Zemlja partner sajma je Italija.

Najvljeno je da će Ministarstvo poljoprivrede i ove godine biti pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke,  organskih proizvoda kao i proizvoda sa oznakom geografskog porekla „Srpski kvalitet“ i zanatskih piva.

Pokrajinska vlada i sekretarijati za poljoprivredu, privredu i turizam, između ostaloga, predstaviće žensko preduzetništvo i stare zanate. Takođe malI preduzetnike i nosioce oznake „Najbolje iz Vojvodine“ će prezentovati svoje proizvode i usluge.

Među najinteresantnijim segmentima sajma su izložba poljoprivredne mehanizacije i Poklon-igra za posetioce sa kupljenim ulaznicama a darodavci su ove godine pripremili vredne poklone.

Najskuplji traktor na Poljoprivrednom sajmu, kako je najavio generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, je traktor Case IH Steiger 500, čija vrednost je 462.000 evra+PDV.

Biće izložen i specijalizovani kombajn Grimme REX 6200 čija je osnovna cena 670.000 evra+PDV, i najavljena je premijera žitnog kombajna, guseničara Fendt IDEAL 8, koji će biti ujedno i najskuplji žitni kombajn na Sajmu čija je vrednost oko 700.000 evra+PDV.

B. K.