Danas vebinar „Izvoz voća i povrća sa Zapadnog Balkana – perspektive, trendovi i izazovi “

Ukoliko ste proizvođač ili izvoznik u sektoru voća i povrća, ili učestvujete u radu organizacija za podršku poslovanju i izvozu u ovom sektoru, ne propustite današnji vebinar „Izvoz voća i povrća sa Zapadnog Balkana – perspektive, trendovi i izazovi u 2024″,  od 13 do 14:30 časova, na Zoom platformi.

Prvi online FAO/EBRD događaj u ovoj godini, organizovan u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS), okupiće analitičare, predstavnike akademskih i organizacija za podršku poslovanju, kao i predstavnike sektorske asocijacije i velikih kompanija u oblasti izvoza i plasmana voća i povrća na strana tržišta.

U okviru planiranih panela, prisutnima će biti predstavljeni rezultati najnovijih studija o lancima vrednosti, kao i pokrenuta diskusija o sistemu podrške kod izvoza voća iz regiona. Diskusija će biti nastavljena u pravcu sagledavanja postignutih rezultata sektora u prethodnoj godini, ali i analize tržišnih prilika za dalji razvoj, trendova i izazova pred proizvođačima i izvoznicima voća i povrća u 2024. godini.

Po završetku izlaganja, učesnici će imati priliku da postave pitanja i pokrenu diskusiju sa govornicima o svim pitanjima u vezi potencijala, trendova, eventualnih ograničenja za dalji rast sektora, ali i očekivanim kretanjima na svetskom tržištu voća i povrća.

B. K.