Delegacija Ministarstva poljoprivrede Brazila u poseti Vojvodini

Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, sastali su se  sa delegacijom Ministarstva poljoprivrede i stočarstva Brazila, koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Na sastanku je bilo reči o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblastima prehrambene industrije, na planu povećanja stočnog fonda u našoj pokrajini, te razmeni iskustava u oblasti proizvodnje semena u sektoru biljne proizvodnje, u čemu naša pokrajina ima izuzetne rezultate.

Zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Zoltan Tot je upoznao delegaciju iz Brazila, koju predvodi pomoćnik ministra poljoprivrede za trgovinu i međunarodne odnose Žulio Sezar Forte Ramos, sa odlikama AP Vojvodine, ističući da je reč najproduktivnijem agrarnom području u Srbiji.

„Vojvodina je tradicionalno poljoprivredni region sa više od milion i po hektara obradive zemlje, i agrarno područje posvećeno poljoprivrednoj proizvodnji na zdrav i održiv način“, istakao je Tot i dodao da je  susret ujedno prvi korak u stvaranju uslova za jačanje saradnje između Vojvodine i Brazila u oblasti poljoprivrede.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima povećanja stočnog fonda u našoj pokrajini, te iskustvima i tehnologijama Brazila u proizvodnji goveđeg mesa koje bi bile značajne za primenu u Vojvodini.

Delegacija Brazila je nakon sastanka u Pokrajinskoj vladi  posetila Institut za ratarstvo i povrtarstvo „NS seme“.

B. K.