Dunav osiguranje doniralo milion dinara za ozelenjavanje Novog Sada od posledica superćelijskih oluju

Foto: Božidar Đurović

U letošnje dve superćelijske oluje u Novom Sadu uništeno je oko 3.800 stabala, a Dunav osiguranje doniralo je milion dinara za akciju ozelenjavanja koja je počela u tom gradu.

Akcija „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“ počela je na Bistrici, a trajaće do 2027. godine.

Direktorka Filijale Dunav osiguranja u Novom Sadu Marina Bogunović  rekla je da ozelenjavanje grada i učestvovanje u akciji tog tipa doprinosi zdravijoj budućnosti za decu.

„Uvek smo tu i bitno je da kao društvo budemo odgovorni, jer samo tako možemo da izgradimo budućnost zajednice čiji smo stabilan oslonac“, rekla je Bogunovićeva.

Dunav osiguranje kao društveno odgovoran pripadnik zajednice trudi se uvek da materijalno i moralno pruži podršku svima kojima je pomoć neophodna.

Posle superćelijske oluje, poraslo je interesovanje za paket osiguranja celog domaćinstva „Čuvar kuće“ i osiguranje useva.

„Dunav osiguranje uvek učestvuje u svim akcijama na teritoriji grada, ali i van njega. Kad god dobijemo poziv iz Gradske uprave, mi smo spremni da odgovorimo, sa ekološkog aspekta i svih drugih“,  kazala je Bogunovićeva.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zahvalio je kompanijama donatorima, zahvaljujući kojima je skupljeno 18 miliona dinara.

„Krenuli smo u veliku akciju, U narednih pet godina prosečno ćemo saditi preko 4.000 stabala i za pet godina stvoriti daleko zeleniji Novi Sad“, rekao je Đurić.

B. K.