Dva miliona evra grad Beograd za subvencije u poljoprivredi

Foto: Wikipedia

Grad Beograd raspisao je pet javnih poziva za subvencije poljoprivrednim proizvođačima. Za to je ove godine izdvojeno dva miliona evra, izjavio je vršilac dužnosti gradskog sekretara za poljoprivredu Savo Pavičić.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, poljoprivrednici mogu da se prijave na javne pozive, kojima su obuhvaćeni gotovo svi vidovi poljoprivredne proizvodnje.

„Za pet javnih poziva namenjeno je sto miliona dinara za nabavku mehanizacije, odnosno poljoprivrednih traktora, zatim 30 miliona za priključne mašine, 35 miliona za pčelarstvo, 30 miliona za stočarstvo, i to tako što će poljoprivrednici moći da nabave, na primer, do tri junice ili minimum deset ovaca“, rekao je Pavičić, prenosi Tanjug.

Kada je reč o voćarstvu i povrtarstvu, kaže Pavičić, ove godine se u te oblasti ulaže 45 miliona dinara, a sredstva su namenjena za nabavku protivgradnih mreža, plastenika, sistema za navodnjavanje, kao i makaza za orezivanje.

Pavičić je istakao da je ove godine Grad uvećao sredstva za program podsticajnih mera namenjenih poljoprivrednim proizvođačima, uz napomenu da se prošle godine radilo o sumi od 180 miliona dinara, a ove godine je izdvojeno 240 miliona dinara, odnosno dva miliona evra.

Poljoprivredni proizvođači mogu da se informišu o uslovima konkursa na zvaničnom sajtu Grada Beograda u delu pod nazivom „!Gradski oglasi, konkursi i tenderi“.

B. K.