Firme u stečaju ponudile u zakup više od 1000 ha zemlje

Foto: Pixabay

Ponude se otvaraju u oktobru

Imovina nekoliko vojvođanskih firmi u stečaju ponuđena je u zakup preko Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Kako prenosi Tanjug, poljoprivredno preduzeće „Novi Kozjak“ u stečaju ponudilo je u jednogodišnji zakup ukupno 378 hektara njiva. Za celinu koja obuhvata 186 hektara minimalno prihvatljiva cena je 6,5 miliona dinara, a za od 192 hektara minimum je šest miliona dinara, oba iznosa su bez PDV-a. Pisane ponude za ovo poljoprivredno zemljište se mogu dostaviti do 15. oktobra.

U jednogodišnji zakup ponuđeno je i 106 hektara zemljišta vršačkog preduzeća Virt u stečaju. Miniminalna prihvatljiva zakupnina iznosi 1,3 miliona dinara a pisane ponude se mogu dostaviti do 15. oktobra.

Zemljoradnička zadruga Stara Moravica u stečaju takođe je ponudila u jednogodišnji zakup poljoprivredno zemljište površine veće od 430 hektara. Zemljište se nalazi na više desetina katastarskih parcela u katastarskoj opštini Stara Moravica, a za učešće u trci za ove oranice depozit je 1, 3 miliona dinara. Minimalno prihvatljiv iznos zakupnine po hektaru je 40.000 dinara, a hoće li biti ponuđeno i više, saznaće se posle otvaranja pisanih ponuda koje se dostavljaju do 16. oktobra.

U zakup je ponuđena i celokupna imovina poljoprivrednog akcionarskog društva „Mladi Borac“ u stečaju, koja obuhvata 306 hektara kao celinu, više građevinskih objekata, kao i nekoliko desetina traktora i poljoprivrednih mašina. Postupak će biti sproveden prikupljanjem pisanih ponuda, a ponuđeni zakup po hektaru ne može biti ispod 40.000 dinara. Njive i imovina se izdaju u paketu, na godinu dana, a ponude se dostavljaju do 18. oktobra, kada je zakazano i njihovo otvaranje.