Fondacija „Ana i Vlade Divac“ stipendira studenete poljoprivrede i veterine

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ raspisala je konkurs za dodelu „Stipendija Nada Obradović“ studentima poljoprivrede ili veterine koji su školske 2021/2022. godine, na teritoriji Srbije, upisali prvu godinu studija, a po unapred utvrđenim uslovima.

Pravo da se prijave na konkurs, imaju studenti koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na prvu godinu fakulteta, a čije se školovanje finansira iz budžeta  Srbije. Kandidati treba da imaju državljanstvo i prebivalište na teritoriji  Srbije. U obzir će biti uzeti samo oni kandidati koju su u prethodne tri školske godine (srednja škola) imali prosek od najmanje 4,50 za svaku školsku godinu, što dokazuju potrebnom dokumentacijom. Posebnu prednost pri dodeli stipendije imaće kandidati sa prijavom boravka u nekom od sela Srbije i čija porodica ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo. Takođe, prednost imaju kandidati iz osetljivih društvenih grupa (materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, studenti sa invaliditetom, student/roditelj sa hroničnim bolestima i dr).

Podsetimo  ova fondacija po drugi put raspisuje konkurs za dodelu stipendija odabranim studentima poljoprivrenog ili veterinarskog fakulteta, a u znak sećanja na Nadu Obradović, koja je bila veliki zaljubljenik u selo, prirodu i ljude.

 Konkurs je otvoren do 24. septembra.

B.K.