Grad Novi Sad pomaže mladim poljoprivrednicima za investicije u proizvodnju

Grad Novi Sad ove godine izdvojio je 20 miliona dinara više za mlade poljoprivrednike od 18 do 40 godina starosti. Pored ove podrške grad će podržati i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, osiguranje višegodišnjih zasada, oragansku proizvodnju, sertifikaciju proizvoda sa oznakom geografskog porekla na gazdinstvima, preradu poljoprivrednih proizvoda… Grad će po prvi put podržti i male proizvođače vina kroz nabavku opreme za proizvodnju vina i marketing. Ukupna vrednost Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2022. godinu iznosi 72 miliona dinara.

Za pomoć koju realizuje Gradska uprava za privredu moći će da se prijave sva fizička lica nosioci registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u aktivnom statusu u oblasti proizvodnje voća, grožđa, povrća i cveća na gradskoj teritoriji. Uslov je da na dan podnošenja prijave na konkurs imaju navršenih 18 godina života, a
u kalendarskoj godini u kojoj se podnosi prijava pune najviše 40 godina.

Maksimalan iznos koji jedan pojedinac može da dobije je 1.200.000 dinara, ističu u Gradskoj upravi za privredu koja će uskoro objaviti javni poziv za učešće na konkursu na svojoj interenet stranici.

B. K.