Grad Novi Sada obnavljalja riblji fond u Dunavu

Postavljanjem gnezda za mrešćenje smuđa na Dunavu kod Čerevićke skele Grad Novi Sad, u saradnji sa JVP „Vode Vojvodine“ i udruženjima građana i lјubitelјima sportskog ribolova, nastavio je ovogodišnju akciju zaštite riblјeg fonda.

„Postavljeno je oko 90 gnezda za mrešćenje na području Novog Sada i okoline. Sredstva za izradu gnezda obezbedilo je JVP „Vode Vojvodine“, a napravili su ih članovi Udruženja građana „Čerevićka skela“ u Futogu, „Šaran“ Petrovaradin i „Dunav“ Sremski Karlovci. Nastavlјamo sa akcijom zaštite riblјeg fonda, imaćemo još zajedničkioh akcija sa preduzećem „Vode Vojvodine“ i to na Begečkoj jami, na Šodrošu, petrovaradinskom Dunavcu, koji isto treba da se odmulјi. Borićemo se takođe i protiv ribokradica i svih onih koji uništavaju naše prirodne resurse i bogatstvo“, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, navedeno je na sajtu Grada.

Vršilac dužnosti direktora JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević pohvalio je akciju poribljavanja Dunava koju vodi Grad Novi Sad.

„Doneli smo odluku da proširimo broj ribočuvara, tako što ćemo angažovati volontere, za koje će nam garantovati njihova sportska udruženja“, istakao je Kružević.

B.K.