Hrana iz Vojvodine putuje na veliki sajam u Moskvi

Foto: RAV

Svoje proizvodne programe predstaviće deset kompanija iz Pokrajine

Ovogodišnji međunarodni sajam hrane i pića World Food Moscow ugostiće na zajedničkom štandu i proizvode iz Vojvodine. Pod pokroviteljstvom Pokrаjinske vlаde i u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine (RAV), svoje proizvodne programe predstaviće deset kompanija iz Pokrajine, koje će u periodu od 24. do 27. septembra pokušati da uspostave nove poslovne kontakte i plasiraju robu na nova tržišta.

World Food Moscow je vodeći međunarodni sajam iz oblasti hrane i pića na tržištu Rusije i u regionu Zajednice Nezavisnih Država, na kojem se proizvodi iz Srbije predstavljaju već tradicionalno. Ovoga puta, međutim, zahvaljujući Sporazumu o zajedničkom nastupu na sajmovima iz novembra 2017, zajedno će se predstaviti vojvođanske kompanije Copa, Apple World, JSO, Hladnjača Voćko, Patewski, Macval Теа, Pollino Agrar, Lučić Group, Sweet Charry Lady, kao i Savez pčelarskih organizacija Srbije.

Pored zajedničkog štanda, svi izlagači predstavljeni su u zajedničkoj brošuri na engleskom i ruskom jeziku, kao i u zajedničkom promotivnom filmu.

Ovaj moskovski sajam postoji već više od 20 godina i održava se na preko 58.000 m² u okviru sajamskog izložbenog prostora Crocus Expo. Prethodne godine posetilo ga je gotovo 40 hiljada posetilaca iz 98 zemalja, a svoje proizvodne programe predstavilo je više od 1.560 izlagača iz 65 zemalja sveta.

Sporаzum o zаjedničkom nаstupu nа međunаrodnim sаjmovimа je 30. novembrа 2017. potpisаn između Pokrаjinske vlаde, Rаzvojne аgencije Vojvodine, grаdovа Novi Sаd, Suboticа, Zrenjаnin, Pаnčevo, Sombor, Sremskа Mitrovicа, Vršаc, Kikindа, Pećinci, kаo i Privredne komore Vojvodine.