INĐIJA: Projekat navodnjavanja za 2.000 hektara u atarima Novih Karlovaca i Novog Slanakme

U Inđiji je održana sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Narodne skupštine Republike Srbije na kojoj je, između ostalog, bilo reči o uticaju i delovanju poljoprivrede na životnu sredinu. Ova sednica realizovana je uz pomoć Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

Članovima Odbora kao i gostima obratio se Vladimir Gak, predsednik opštine Inđije, ukazujući na aktivnosti koje ova lokalna samouprva  preduzima u oblasti poljoprivrede. Istakao je značaj agrarnog budžeta opštine koji ove godine iznosi 37 miliona dinara i u potpunosti se realizuje po planu.

„Radimo na velikom projektu navodnjavanja Novih Karlovaca i Novog Slankamena, gde će pod sistemima za navodnjavanje biti  više od 2000 hektara, a za čiju su projektnu dokumentaciju  sredstva izdvojena iz budžeta opštine“, rekao je Gak.

On je takođe istakao i dobar rad Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija koja  je postala pravi servis za pružanje pomoći poljoprivrednicima. Gak je takođe istakao da opština Inđija izdvaja značajna sredstva za sufinansiranje kupovine kuća na selu za mlade bračne parove do 50 odsto, a maksimalno do milion dinara, objavile su Sremske vesti.

B. K.