Italija po drugi put partner Međunarodnog poljoprivrednog sajma

Foto: Novosadski sajam

Na 18 ovogodišnjih sajmova, zajedno sa kongresnim aktivnostima, prihodovano 617 miliona dinara

Prihod Novosadskog sajma u 2018. godini veći je za 15 miliona nego 2017. godine, koja je bila jedna od najuspešnijih u novijoj istoriji ove sajamske kompanije.

-Na 18 ovogodišnih sajmova, prvenstveno kroz sajamsku delatnost, kongresne aktivnosti i druge delatnosti prihodovano je 617 miliona dinara, rekao je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković na završnoj godišnjoj pres konferenciji o poslovanju u ovoj godini.

Pored značajnog uvećanja prihoda, Novosadski sajam je ostvario i neto dobit od celih 24 miliona dinara. Kada se u obzir uzme i investiranje 33 miliona dinara u unapređenje poslovnih kapaciteta, ukupna dobit premašuje 57 miliona dinara.

-Ako se 2017. i 2018. godina posmatraju zajedno, Novosadski sajam je imao prihod veći od 1,2 milijarde dinara, što je ukupno povećanje od oko 15 odsto za dve godine. Takođe, za dve godine čist profit veći je od 64 miliona dinara, a ukupna dobit premašuje 90 miliona, rekao je Cvetković.

Govoreći o planovima i sajamskom kalendaru za 2019. godinu, Cvetković je rekao da će prvi put u istoriji Novosadskog sajma Međunarodni poljoprivredni sajam (od 11. do 17. maja) istovremeno imati Zemlju prijatelja – Tunis i Zemlju partnera – Italiju. Zanimljivo je da je Italija bila partner sajma i 2016. godine, a 2015. Zemlja prijatelj, što najrečitije govori koliko su italijanske kompanije zainteresovane za ulaganje u srpsku agroprivredu.