Javni poziv za razmenu merkantilnog kukuruza za tovnu junad

Foto: Pixabay

Rok za realizaciju naturalne razmene je 15.04.2020. godine

Republička direkcija za robne rezerve će izvršiti naturalnu razmenu do 10.000 tona merkantilnog kukuruza za tovnu junad.

Naturalna razmena odnosi se na primarnu polјoprivrednu proizvodnju, registrovana polјoprivredna gazdinstva (fizička i pravna lica, zemlјoradničke zadruge i preduzetnike), koji imaju proizvodnju tovne junadi, a koji su najviše jednom realizovali razmenu u Javnim pozivima u 2019. godini za naturalnu razmenu merkantilnog kukuruza za tovnu junad.

Proizvođači sa kojima će se realizovati naturalna razmena su:

a) fizička lica – nosioci registrovanog polјoprivrednog porodičnog gazdinstva koja su upisana u Registar polјoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu,
b) pravna lica, zemlјoradničke zadruge i preduzetnici, koji moraju biti registrovani u Agenciji za privredne registre, sa šifrom pretežne delatnosti 01.42 – uzgoj drugih goveda i bivola.

Paritet u naturalnoj razmeni je 15,90 kg merkantilnog kukuruza za 1 kg tovne junadi.

Merkantilni kukuruz koji se daje u razmenu za tovnu junad je u skladu sa Pravilnikom o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda, testenina („Sl. glasnik RS “, br. 68/2016 i 56/2018), rod 2019. godine.

Kvalitet tovne junadi koju Direkcija prima na osnovu ove robne razmene u svemu treba da odgovara odredbama Propisa o kvalitetu goveda i ovaca za klanje i tov PK-E2; III prerađeno izdanje (“Sl. list SFRJ”, br. 21/69 i 55/69), telesne mase najmanje 400 kg.

Primarni polјoprivredni proizvođači mogu da predaju najviše 9.000 kg tovne junadi, a najmanje 5 grla/komada tovne junadi.

Maksimalna količina merkantilnog kukuruza po primarnom polјoprivrednom proizvođaču je do 143.100 kg, u skladu sa količinom tovne junadi koju isporuče Direkciji.

Tovna junad moraju biti na skladištu primarnog proizvođača koji se prijavlјuje na javni poziv najmanje 120 dana pre objave Javnog poziva, i moraju biti upisana u Centralnu bazu podataka o obeleženim životinjama. Tovna junad moraju biti u vlasništvu podnosioca zahteva što se dokazuje Izvodom iz Centralne baze podataka o obeleženim životinjama, koji glasi na ime podnosioca zahteva.

Rok za realizaciju naturalne razmene je 15.04.2020. godine.

Ponuda se smatra blagovremenom ukoliko je primlјena od strane pisarnice Direkcije do 20.03.2020. godine, do 10 časova.

Ponude se dostavlјaju u zatvorenoj koverti sa naznakom „PONUDA-NE OTVARATI – za naturalnu razmenu merkantilni kukuruz za tovnu junad“, na adresu: REPUBLIČKA DIREKCIJA ZA ROBNE REZERVE, 11000 Beograd, Ul. Dečanska br. 8a.

Na poleđini koverte obavezno upisati naziv proizvođača, adresu, poštanski broj, mesto, telefon i kontakt osobu.

Otvaranje ponuda će se obaviti 20.03.2020. godine u 10.30 časova, u sali broj 654, na VI spratu.


Kompletan tekst Javnog poziva i prateću dokumentaciju možete da preuzmete u prilogu:

Javni poziv

Primer dokumentacije za fizička lica