Kapitalne investicije za automatizaciju protivgradne odbrane

OD PLANIRANIH 6.68 MILIJARDI DINARA ZA SUBVENCIJE DVE TREĆINE PRIPAŠĆE AGRARU

Skupština Vojvodine, na predlog Pokrajinske vlade, usvojila je budžet za 2021. godinu u iznosu od 75,2 milijarde dinara. Budžet je platno
uravnotežen i omogućiće finansiranje potreba svih institucija kojima su osnivači Skupština Vojvodine i Pokrajinska vlada. Uz zdravstvo, putnu infrastrukturu, zaštitu životne sredine, poljoprivreda se nalazi među prioritetima u finansiranju.

Od kapitalnih investicija u pokrajinskom agraru u planu je nastavak finansiranja (380 miliona dinara) projekta automatskog sistema odbrane od grada „Fruška gora“. Predviđeno je takođe da se naredne godine iz pokrajinske kase finansiraju projekti automatske odbrane od grada raketnih centara Bajša i Samoš (462). Ovo su, kako je objašnjeno, dugoročne investicije u koje će biti potrebno ulagati sredstva i u 2022. i 2023. godini. U Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu smatraju da će, kada ovi projekti budu okončani, u potpunosti biti zaokružen sistem protivgradne odbrane poljoprivrednih useva u pokrajini.

U usvojenom pokrajinskom budžetu predviđeno je da za subvencije bude izdvojeno ukupno 6, 68 milijardi dinara. Najveći deo tih sredstava, preko četiri milijarde dinara, odnosi se na poljoprivredu.

B. K.