Kikinda uložila 77 miliona dinara u uređenje 30 kilometara kanalske mreže

Foto: http://www.kikinda.org.rs/

Grad Kikinda, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu i JP ”Vode Vojvodine”, ulaže značajna sredstva u održavanje i revitalizaciju postojeće kanalske mreže u sistemu DTD. Samo tokom protekle dve godine, Kikinda je sufinansirala radove na održavanju 30 kilometara kanalske mreže, a dodatnih 30 kilometara trebalo bi da bude urađeno i tokom ove godine.

Završetkom radova na sanaciji kanala Kinđa, na samom rubnom delu Kikinde, privodi se kraju program sufinasiranja održavanja i revitalizacije postojeće kanalske mreže u sistemu DTD za 2021. godinu. Radovima je bilo obuhvaćeno šest katastarskih opština: Kikinda, Mokrin, Banatsko Veliko Selo, Rusko Selo, Iđoš i Sajan.

„Prethodne dve godine, uredili smo 30 kilometara kanalske mreže, u vrednosti 77 miliona dinara. Većina tih sredstava iskorištena je na uređenje Kikindskog kanala, takozvanog DTD kanala, čime će on postati plovan od sajanske ustave, pa sve do Kikinde“, kazao je Arsen Arsenov iz VPD “Gornji Banat” za RTV.

Podsećamo, sredstva za radove na kanalskoj mreži obezbeđuju se od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta. Ove godine, planirano je da se uloži 22 miliona dinara.

B. K.