Klub prijatelja Garancijskog fonda APV sve brojniji

Foto: Garancijski fond Vojvodine

Kompanije-članice daju pogodnosti korisnicima garancija

Garancijski fond AP Vojvodine potpisao je na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu sporazume o poslovnoj saradnji sa kompanijom KITE i Zadružnim savezom Vojvodine. Reč je o učlanjenju u Klub prijatelja Garancijskog fonda, čije kompanije-članice daju pogodnosti korisnicima garancija, na proizvode i usluge.

– Klub prijatelja pokrenuli smo ovog meseca i već imamo osam kompanija-članica iz različitih oblasti. Tokom 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma smo, osim sa KITE-om i Zadružnim savezom Vojvodine, sklopili sporazum sa DDOR-om – objašnjava rukovodilac poslovnog sektora u Garancijskom fondu Vojvodine Ljupka Bojović Cvejić.

Na osnovu ovih sporazuma, kompanija KITE će korisnicima garancija odobravati 2% popusta za kupovinu poljoprivredne mehanizacije i repromaterijala. Zadružni savez Vojvodine će članovima Kluba prijatelja Garancijskog fonda odobravati 15 odsto popusta na usluge osnivanja i unapređivanja rada zadruga ili osposobljavanja zadrugara.

I DDOR Novi Sad u Klubu

Garancijski fond AP Vojvodine i Akcionarsko društvo za osiguranje „DDOR Novi Sad“ potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji sa ciljem realizacije projekta „Klub prijatelja Garancijskog fonda AP Vojvodine“. U ime Fonda, sporazum je potpisao direktor Đorđe Raković, dok su u ime kompanije „DDOR Novi Sad“ svoje potpise stavili predsednik Izvršnog odbora Đorđo Markeđani i član Izvršnog odbora Mauricio Vala.

– Drago nam je što smo postali prijatelji i u okviru realizacije ovog projekta, što smo stekli karticu Kluba prijatelja – izjavio je Markeđani, i dodao:

– Kroz ovaj projekat, Garancijski fond i sam DDOR kao finansijska institucija obezbediće veću pristupačnost klijentima. Ovo je korak dalje u našem već dobrom odnosu sa institucijama AP Vojvodine. Poljoprivreda je sektor koji je izuzetno važan za razvoj Vojvodine, a vrlo je mali broj osiguranih poljoprivrednih proizvođača.

Foto: Garancijski fond Vojvodine

Osim partnerske kartice, članovima Uprave „DDOR Novi Sad“ direktor Garancijskog fonda Đorđe Raković svečano je uručio i VIP kartice „Kluba prijatelja“. Obraćajući se novinarima, on je istakao:

– Mi smo poslednjih meseci radili na realizaciji projekta „Klub prijatelja Garancijskog fonda AP Vojvodine“ kojim će praktično biti obuhvaćeni svi naši klijenti i druga pravna i fizička lica koja žele da u svom poslovanju ostvare određene benefite. Danas smo započeli sa DDOR-om, koji će po posebnim uslovima odobravati svoje linije osiguranja iz oblasti poljoprivrede. Do kraja sajma potpisaćemo još nekoliko sporazuma o saradnji u okviru realizacije projekta „Klub prijatelja“, tako da će naši klijenti ove godine moći da ostvare neočekivano dobre benefite.

Nove kreditne linije sa bankom Poštanska štedionica

Garancijski fond AP Vojvodine i Banka Poštanska štedionica a.d. Beograd proširuju svoju poslovnu saradnju. U okviru Sajma poljoprivrede, na štandu Privredne komore Vojvodine, direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine Đorđe Raković i predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica mr Bojan Kekić potpisali su ugovore kojima se proširuje postojeći Sporazum o poslovnoj saradnji na još tri konkursa.

– Zahvaljujem se Garancijskom fonda na tome što već tri godine izuzetno sarađujemo i potpisujemo ugovore za sve aktivnosti koje ima Garancijski fond. Poverenje i poštovanje je princip kojeg se mi držimo prema klijentima, i očekujem da ćemo ih u budućnosti imati puno zajedničkih – istakao je predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica mr Bojan Kekić.

Foto: Garancijski fond Vojvodine

Inače, Banka Poštanska štedionica je prva banka koja je potpisala ugovor sa Garancijskim fondom na realizaciji kredita za izgradnju poljoprivrednih objekata.

– Mi smo prošle godine potpisali ugovor o saradnji sa Bankom Poštanska štedionica koji je uspešno realizovan, i sada smo u situaciji da kompletiramo celu našu ponudu tako da klijenti mogu da dođu i do povoljnih kredita za igradnju poljoprivrednih objekata, za nabavku repromaterijala u poljoprivredi i kupovinu objekata u privredi. Svakako da je veliko zadovoljstvo raditi sa bankom koja je na našem tržištu zabeležila najveći rast u poslednje dve godine, i ima preko 160 filijala širom Srbije. Očekujem da ćemo nastaviti već postojeću dobru saradnju – naglasio je direktor Garancijskog fonda Đorđe Raković.