Kobasicijada u Turiji od 25.-27. februara

U Turiji kod Srbobrna sve je spremno za tradiconalnu 38. Kobasicijadu koja će se održati od 25.-27. februara pod pokroviteljstvom Opštine Srbobran. Vredni turinski majstrori, nosioci pokrajinskog priznanja za kvalitet, sertiffkata  „Najbolje iz Vojvodine“ 2021, godine, sa svojim svežim i suvim kobasicama proteklih dana gostovali su u Somboru i  Subotici. U Turiju su se,iz oba grada, vratili sa praznim kamionom  i  širokim osmehom jer su sve kobasice, zbog velikog interesovanja, bukvalno rasprodate.

18. februar Turinci će se sa svojim đakonijama od mesa predstaviti Novosađanima na platou kod Riblje pijace što će ujedno biti i pozivnica  za glavni program manifestacije poslednjeg februarskog vikenda u Turiji. Kao i svake godine prvog dana biće organizovano takmičenje ekipa  u spravljanju i pojedinaca u brzom jedenju svežih kobasica. Najveća atrakcija za posetioce svakako je prikazivanje najduže kobasice, 2.038 metara, u centru sela koje, po programu, predviđeno drugog dana. Posebno prijatno iznenađenje organizatora za sve goste manifestacije bez sumnje je konert Saše Matića u večernjim satima na centralnoj bini.

Organizatori Kobasicijade s obzirom na  epdemiološku situaciju  preduzeli su sve mere za zaštitu posetilaca tako da očekuju veliku posetu gostiju iz cele Vojvodine i, naravno, dobar pazar.

B. K.